Vi ser en stadig stigning i markedet for online og skybaserte løsninger, da de fleste er på jakt etter å arbeide mer effektivt og øke produktiviteten i virksomheten. Men hvordan kan et system bidra til å øke effektiviteten? Svaret er smarte skybaserte løsninger.

sky

Hva er fordelen med å lagre data i skyen?
Tradisjonelle regnskapsprogrammer er installert på datamaskinen din eller den serveren som virksomheten din eier. Du er altså selv ansvarlig for at data lagres i forhold til lovgivningen, og du må også selv sørge for å ha en oppdatert sikkerhetskopi av dine regnskapsdata.

Flere har erfart at dette medfører en del utfordringer. Hvis datamaskinen din bryter sammen som følge av kaffesøl, kan dette medføre tap av alle dine data. Med slike erfaringer i bagasjen fremstår en online løsning for mange som redningen. Derfor ser vi stadig flere og flere løsninger som baserer seg på SaaS (Software-as-a-Service), hvilket betyr at programmet kjører i en nettleser fremfor å være installert på datamaskinen.

Men hva med datasikkerhet? Er det sikkert å lagre data i skyen? Svaret er ja. Den virksomheten som leverer den nettbaserte løsningen er ansvarlig for at dine data lagres sikkert. Såfremt du velger en troverdig leverandør, trenger du aldri å huske på og ta sikkerhetskopier igjen.

Utover sikker datahåndtering er det flere fordeler med et online regnskapsprogram. Som nevnt innledningvis kan smarte online løsninger bidra til å skape en enkel og effektiv hverdag. Hvordan det? Her er åtte grunner:

  1. 1. Du trenger ikke å sikkerhetskopiere. Dataene dine blir automatisk lagret av din leverandør i skyen.
  2. 2. Du har tilgang til programmet når som helst og hvor som helst, så lenge du har internettilgang.
  3. 3. Du får også mange mobile løsninger. Send eksempelsvis fakturaer og registrer din tid direkte på din mobiltelefon.
  4. 4. Det krever ingen installasjon eller oppdateringer. Leverandøren står for alle oppdateringer og alt skjer automatisk.
  5. 5. Du kan enkelt teste de forskjellige programmene i demoversjoner før du kjøper.
  6. 6. Det krever ingen tekniske dataferdigheter, alle kan lære seg online løsninger.
  7. 7. Det er enkelt for din revisor å få adgang til dine regnskapsdata, hvilket gjør det lettere å samarbeide.
  8. 8. Det er enkelt å integrere med andre programmer, som eksempelsvis en nettbutikk.