I 2001 bestemte statsautorisert revisor Jacob Wandt seg for å starte regnskapsprogrammet e-conomic, som en online samarbeids plattform for regnskapsførere og deres kunder. Cloud computing, var den gang ennå ikke en vanlig frase i programvareindustrien.

 

Cloud computing gir deg tilgang uansett hvor du befinner deg!

Cloud computing gir deg tilgang uansett hvor du befinner deg!

 

Siden da har cloud computing fundamentalt endret måten bedrifter opererer og samhandler i det globale markedet på. Den enkle ideen som Jacob Wandt hadde for et samarbeidsprosjekt i regnskap for ti år siden har nå vokst til en SaaS (Software as a Service) løsning med 40.000 kunder, med mer enn 75 ansatte og kontorer i ni europeiske land. I dag drives e-conomic på en MS Centric plattform med en MS SQL database og et .NET rammeverk på Windows applikasjonsservere, og er bygget primært på MS Visual Studio.

Sky høy suksess
Den push for digitalisering kombinert med den økende aksept av skyen (cloud computing) i dagens marked, har brakt selskaper som e-conomic i forkant. Samtidig, er fordelene for e-conomic sine kunder også økende. Med et positivt syn fremover, bedre samarbeidsmuligheter med andre sky selskaper gjennom API (f.eks. for etableringen av automatiserte programmer) og utvidede utviklingsmuligheter, vil regnskapsprogrammet e-conomic bli enda bedre, raskere og sterkere.

Les mer om dette i bloggen som Torben Frigaard Rasmussen har skrevet på Microsoft Europe sin bloggside.