Det er kanskje ikke det du tenker mest på om dagen, men de programmene du benytter kan gjøre din hverdag mye enklere dersom programmet har åpen API.

Hva er API?
API er en forkortelse for Application Programming Interface, som er en programfunksjon som gjør det mulig å samle og koble sammen flere programmer. Du kan dermed utveksle opplysninger på tvers av programmene.

Med API kan du for eksempel få din nettbutikk til å kommunisere med ditt nettbaserte regnskapsprogram. API sørger for å automatisk overføre salg som er gjort i nettbutikken til regnskapsprogrammet, slik at de kan bokføres der.

Fordeler med API
Den største fordelen med API er at det forenkler arbeidet betraktelig. Uavhengig av hvilke IT-systemer du velger å integrere med e-conomic, trenger du kun å inntaste opplysninger om kunder, varer eller priser én gang.

Med andre ord, opprettelse og oppdatering av data automatiseres og synkroniseres via API’en. Dette minsker feilmulighetene, gir mindre inntasting og et bedre overblikk.

Ved å benytte software med åpen API kan du integrere flere IT-systemer sammen.

 

Forskjellige typer API
Det finnes mange forskjellige plattformer som kan tilby API, og de mest kjente og mest utviklede er Microsoft og Java. API kan også brukes på internett, og mange kjente nettsteder anvender API slik som Twitter og Flickr.

e-conomic og API
Leter du etter en effektiv løsning for utveksling av data mellom e-conomic og dine øvrige IT-systemer, så er den gratis tilleggsmodulen API løsningen.

Med e-conomic sin API kan du integrere andre databaser med e-conomic, slik at de utveksler informasjon og samarbeider med hverandre.

På denne måten kan du integrere nettbutikken, kasseapparatet, CRM-systemet og/eller andre systemer med e-conomic slik at systemene utveksler data om kunder, leverandører, varer, priser, lagerbeholdning og mye mer.

Still krav!
Når du skal vurdere hva slags software du skal investere i, bør du stille krav til hvilke muligheter du har utenom selve softwaren isolert sett. Vi mener at du som bruker, skal sette standarden! Derfor mener vi at det ville være dumt å ikke investere i en software med åpen API.

Uansett om du har behov for en integrasjon for øyeblikket eller ikke, så bør du likevel ha muligheten til å kunne integrere med andre programmer i fremtiden – så er du hvertfall på den sikre siden 😉

Les mer om tilleggsmodulen API, eller sjekk ut våre vanligste spørsmål om API.