Er du i en situasjon der du overveier hvilket regnskapsprogram du skal velge? Det er mange ulike aspekter å tenke på når du skal velge et regnskapsprogram, for et regnskapsprogram er ikke bare et regnskapsprogram.

Nå lurer du kanskje på hva vi mener med det? Det som er viktig å tenke på, er at det finnes et hav av forskjellige regnskapsprogrammer og de er tilpasset til ulike typer virksomheter og behov. For eksempel, har du en liten eller mellomstor virksomhet, så trenger du sannsynligvis ikke et komplekst ERP-system.

Hva skal du da tenke på når du velger regnskapsprogram?

Du må vurdere hvilke funksjoner akkurat du og din virksomhet har bruk for. Du må til og med tenke på at om din virksomhet vokser, så må ditt regnskapsprogram kunne vokse med deg.

 

05

 

Disse funksjonene er ofte viktige:

Faktureringsmodul

En faktureringsmodul er veldig viktig ettersom de fleste må kunne lage og sende fakturaer, ordre og tilbud. Det også bra om faktureringsmodulen inneholder maler, sånn at du raskt og enkelt kan lage profesjonelle fakturaer.

Regnskapsmodul

Når du vurderer regnskapsmodulen skal du se om den inneholder leverandørregister, reskontro, budsjett, samt rapporter. Det kan for eksempel være at du vil hente ut en budsjettrapport når du skal planlegge for det kommende året. Nå tenker du kanskje at du ikke trenger alt dette, men etter hvert som din virksomhet vokser eller behovet endres er det en fordel at regnskapsprogrammet inneholder disse funksjonene.

API

Har du for eksempel en nettbutikk eller et lønnsprogram som du gjerne vil koble sammen med regnskapsprogrammet, er det viktig at det inneholder et API. Et API gjør det mulig for programmene å utveksle data og synkronisere.

Mulighet for å sende e-faktura

Å kunne sende e-faktura, i det såkalte PEPPOL-formatet er en ganske viktig funksjon i et regnskapsprogram. Det er nemlig et krav at alle fakturaer og kreditnota som sendes til offentlige institusjoner og organisasjoner skal sendes som e-faktura.

e-conomic passer de fleste små og mellomstore virksomheter

e-conomic regnskapsprogram er utviklet til små og mellomstore virksomheter og inneholder alle disse funksjonene. Du kan enkelt utvide med apps, blant annet for kassasystem, nettbutikk, reskontro, lønn og mye mer.

Har du noen spørsmål er du alltid velkommen å kontakte vår gratis support eller kikke på e-conomic sin funksjonsoversikt.