Når du har registrert fakturaer og betalinger fra kunder eller til leverandører, hvordan får du så en oversikt over kontoen? Svaret på det spørsmålet er kontokortet. Kontokortet viser deg alle transaksjoner som har blitt gjennomført på den enkelte kunde eller leverandør for den gjeldende regnskapsperioden.

Kontokortet for kunder finner du under Salg -> Kunder -> Posteringer på konto (på den enkelte kunde du vil kikke på). Leverandørkontokortet finner du under Bokføring -> Oppslag og lister -> Leverandørliste -> Posteringer på konto (se skjermbildet nedenfor).

kontokort1

Dette betyr at du får opp alle transaksjonene som du har registrert på kunden eller leverandøren, slik at du enkelt kan se balansen. Skylder noen deg penger? Er det på tide å betale leverandøren? I tillegg viser kontokortet alle posteringene som du kanskje har registrert feil.

Du kan bruke kontokortet som ligger under Rapporter til å lage et kontoutdrag som du kan sende på e-post til kunden din. Dette kan gi kunden din en oversikt over eventuell utestående balanse som bør tas tak i, slik at du slipper å sende påminnelser senere.

Bruk popup til multitasking
Kontokortet kan bli vist som enten modal- eller popup-vindu, ut i fra hvilken oppgave du har for hånden. Standardoppsettet er at modalvinduet vises, men dersom du skal «multitaske» kan modalvinduet endres til et popup-vindu på denne måten:

  • Kundekontokort: Salg -> Kunder -> Posteringer på konto -> Firkant øverst i høyre hjørne (se bildet nedenfor).
  • Leverandørkontokort: Bokføring -> Oppslag og lister -> Leverandørliste -> Posteringer på konto -> Firkant øverst i høyre hjørne.

kontokort

Dette er en smart løsning for deg hvis du for eksempel skal kryss-sjekke når du registrerer posteringer. Da kan du gjøre kontokortet om til en popup, slik at du kan flytte det rundt og endre størrelse på vinduet som du ønsker.

Har du et tips?
Visste du allerede om denne funksjonen? Ettersom at vi stadig oppdaterer og implementerer nye funksjoner i systemet, er jeg overbevist om at det finnes flere triks som du ennå ikke er klar over. Følg med her for å holde deg oppdatert.

Hvis du har funnet et tips som vi ikke har tatt opp tidligere, eller som du bare vil dele med andre e-conomic-brukere, så kommenter gjerne i kommentarfeltet. Sharing is caring.

Ha en fortsatt fin dag!