Lørdag 17. september omkring klokken 17 opplevde flere kunder og besøkende på våre hjemmesider, e-conomic.no, å bli møtt av en feilmelding som sa at forbindelsen til nettsiden ikke var sikker. Det er nå rettet opp i.

Hva skjedde på lørdag?
Feilmeldingen skyldes at vårt SSL-sertifikat ikke hadde blitt fornyet. Det er 100 prosent vår feil at sertifikatet ikke ble fornyet i tide, og det unnskylder vi virkelig. Vårt sertifikat ble fornyet lørdag kveld klokken 18.00.

Det har ikke vært noen sikkerhetsrisiko forbundet med den feilmeldingen som du kanskje støtte på. Vår hjemmeside, e-conomic.no, og regnskapsprogrammet har ikke vært påvirket. Det har vært like sikkert som normalt å benytte programmet og nettsiden.

Hva betyr det at man har et SSL-sertifikat?
Enkelt sagt kan man se et SSL-sertifikat som en type kontrakt som blir inngått mellom en virksomhet og en sikkerhetsekspert. Denne kontrakten betyr at det er en tredjeparts sikkerhetsgodkjenner som går god for at e-conomic.no (eller en hvilken som helst annen nettside) er et sikkert sted å oppholde seg.

Sikkerheten blir derfor ikke påvirket hvis et SSL-sertifikat utløper. Det er så å si kun sikkerhetseksperten som ikke har fått en ny kontrakt å underskrive, og det er nettopp det som skjedde her i helgen.

Hva er den tekniske forklaringen av et SSL-sertifikat?
Et SSL-sertifikat er en måte å forsikre besøkende om at en spesifikk nettside er et sikkert sted å besøke. Mer teknisk står SSL for Secure Sockets Layer, og det er en krypteringsprotokoll som sikrer at kun avsender og mottaker (besøkende og eier av en nettside) kan lese den informasjonen som sendes mellom dem.

Vi unnskylder ubeleiligheten enda en gang. Skriv endelig i kommentarfeltet dersom du har spørsmål.