Har du et enkeltpersonsforetak eller et lite aksjeselskap, og leverer selvangivelsen uten profesjonell hjelp? Da har Skatteetaten en gladnyhet til deg!

Fra og med 2016 må alle næringsdrivende levere selvangivelsen elektronisk. Derfor har Skatteetaten utviklet en ny web-løsning de kaller Næringsrapport skatt. Denne løsningen erstatter den tidligere næringsoppgaven og hele åtte (!) andre ligningsskjemaer.

næringsoppgave, blogg

Slik fungerer det
Du starter med å svare på noen spørsmål angående ditt foretak. Deretter får du opp en rapport som er tilpasset deg og din bedrift, og på den måten slipper du å scrolle forbi irrelevante felter. Du registrerer så dine regnskapsmessige verdier, så beregner web-løsningen de skattemessige verdiene dine automatisk underveis.

De regnskapsmessige verdiene finner du i e-conomic-næringsoppgave, blogg 2
programmet ved å klikke deg inn på «rapporter», og dermed «saldobalanse». Her finner du de skattepliktige inntektene og de fradragsberettige kostnadene. Les mer på vårt hjelpeleksikon.

Videre er løsningen blitt mer brukervennlig, da det er hjelpetekster og eksempler som bistår deg på veien. I tillegg har du tilgang til en kalkulator som overfører tallene direkte til posten. En annen fordel ved den nye løsningen er at rapporten husker verdiene dine fra det forrige året, slik at du til neste år slipper å gjenta mange av de samme opplysningene.

Lurer du fortsatt på hvordan man fyller ut rapporten trinn for trinn? Sjekk ut Skatteetatens lyn-presentasjon.

Frist 31. mai
Sjekk her om du er en av de 100 000 næringsdrivende i Norge som kan utnytte deg av løsningen.

Husk å levere selvangivelsen innen 31. mai! Dersom du lurer på noe i e-conomic-programmet, er supporten vår tilgjengelig for å hjelpe deg alle hverdager på mail (info@e-conomic.no), chat eller telefon (2198 4221). Ellers er vårt hjelpeleksikon selvsagt tilgjengelig døgnet rundt.

Da håper jeg at selvangivelsesutfyllingen ble litt lettere, og at du ikke gruer deg til å sette i gang. Så hva venter du på? Bli ferdig på 1-2-3!

Har du allerede prøvd ut Næringsrapport skatt? Kommenter og del dine erfaringer i kommentarfeltet!