rings
e-conomic har i løpet av de siste 12 årene utviklet seg til å bli en attraktiv dame. Flere beundrere har tidligere forsøkt å sjarmere seg inn, men først nå er det helt riktige parti funnet. Det ble ikke mindre enn engelskbaserte HgCapital som var så heldig å gjøre e-conomic til en del av deres organisasjon. Og det er i den grad grunn til å feire den lykkelige forening, som fant sted i juli 2013, for det kommer til å øke tempoet på utviklingen enda mer og ikke minst skape mange flere arbeidsplasser på hovedkontoret i København.

HgCapital har omtrent samme alder som e-conomic og har i løpet av sine leveår opparbeidet seg en masse erfaring innen for investering i software-virksomheter, og har investeringer flere steder i Europa – Storbritannia, Tyskland og Norden. Det betyr at HgCapital i den grad har kompetansen som skal til for å sikre at e-conomic når målet, som fra starten av har vært virksomhetens ambisjon: Å bli verdens beste leverandør av regnskapsprogrammer. Med andre ord kommer e-conomic ikke til at endre fokus som resultat av den nye ekteskapelige status – nå kommer utviklingen bare til å akselerere.

En perfekt match

e-conomic ville ikke ha takket ja til en hvilken som helst beiler. Og valget av HgCapital er heller ikke kun basert på økonomi, men også i stor grad på det faktum at HgCapital gjør det mulig for e-conomic å fortsette den positive utviklingen som virksomheten har gjennomgått siden begynnelsen. Ekteskapet åpner opp for å skape en rekke synergieffekter, som vil komme e-conomic sine brukere og samarbeidspartnere til gode, når det fremover vil utvikles løsninger.

”Siden vår nye eier er en veletablert spiller på det europeiske markedet innenfor software til regnskap og revisjon, åpnes nye muligheter og rom for vår utvikling. Det vil bety at vi med stor sikkerhet kommer til å kunne tilby enda sterkere løsninger til våre brukere og samarbeidspartnere, samt skape enda flere arbeidsplasser enn vi allerede gjør i forveien”, sier Torben Frigaard Rasmussen, adm. direktør i e-conomic.

 Ingen kalde føtter

Det er ikke bare e-conomic som er tilfreds med partnervalget. Hos HgCapital har de vært imponert over at e-conomic har klart å bli markedsleder i en så raskt voksende sektor, som online regnskapsprogrammer til små og mellomstore virksomheter er. Derfor er HgCapital også klar til å støtte sin nye ektefelle for å sikre at e-conomic sine ambisjoner blir oppfylt.

“We believe e-conomic has the potential to be a true champion in this sector globally and will work closely with e-conomic to deliver this potential.   We intend to create significant new jobs at e-conomic both in Denmark and several other European countries”, forteller adm. direktør for HgCapital, Nic Humphries.

Skål for en lykkebringende fremtid – det er vi ikke i tvil om at det blir!

Vil du være med i fortsettelsen av eventyret? Så sjekk våre mange jobboppslag med det samme!

Les også pressemeddelelsen om oppkjøpet av e-conomic.