Har du kommet ordentlig i gang? I sist blogginnlegg skrev jeg om vår nye bloggserie, og presenterte de første stegene man skal gjennom for å komme i gang med e-conomic. Blant stegene ble det blant annet forklart hvordan man velger en kontoplan med et standardoppsett og hvordan et regnskapsår opprettes. Denne uken ser vi på hvordan det går med regnskapet og tips til hvordan du hele tiden kan holde oversikten.

Følg saldoen i banken og behold oversikten
Med e-conomic sitt standardoppsett kan du hele tiden følge med på din beholdning i e-conomic. Hvis du går inn på «Bokføring» i toppmenyen, vil du få oversikt over saldo, bankinnskudd, kassakreditt og kontanter. Her kan du følge saldoen bilag for bilag. Det er også en god idé å kontinuerlig følge saldoen i banken fortløpende, mens du bokfører. Det gir deg nemlig et godt inntrykk av om du er på riktig vei.

bloggserie del 2 beholdningsoversikt

Klikk for større bilde

 

Unngå feil i bokføringen – se konsekvensen før du bokfører
Når du skal lage rapporter i e-conomic kan du bruke funksjonen «Ta med kladdeposteringer» (sett et kryss i boksen), så ser du rapportene basert på tall som ikke er bokført enda. Du får dermed full oversikt over tallene før du trykker bokfør. På denne måten kan du enkelt og raskt oppdage og rette eventuelle feil, og være helt sikker på at bokføringen din er korrekt. Dette gjør det lettere for både deg og din regnskapsfører/revisor, så kan det jo være at regningen fra revisoren blir litt billigere.

I sist innlegg delte jeg også noen links til hvordan man oppretter posteringer, tilbud/ ordrer og fakturaer, hvordan man oppretter en ny kunde og hvordan du administrerer kundene.

 

Her kommer litt flere veiledninger til emner som mange synes er utfordrende:

 

Neste uke går jeg mer i dybden på hvilke spørsmål som de fleste kontakter oss for å få svar på. Jeg kan nevne blant annet integrering med andre programmer (til for eksempel deg som driver nettbutikk) og hvordan man legger inn inngående balanse.

Håper du synes denne nye bloggserien er nyttig for deg! Skriv gjerne i kommentarfeltet dersom det er emner du ønsker at skal bli tatt opp eller annet du vil dele.

Glem ikke at du alltid kan kontakte supporten vår – helt gratis!