Noen ganger kan det føles ekstra tungt og tidkrevende å opprette posteringer i Kassakladden. Så hvorfor ikke lære deg noen triks som kan lette arbeidet for deg – hver gang?

Hvis du oppretter en leverandør- eller kundebetaling kan du lagre en automatisk tekst til for eksempel faktura- /kundenummeret eller kunde- /leverandørnavnet, som kommer med hver gang du skal opprette en postering.

Dette trenger du kun å lagre én gang og så sparer du massevis med tid når du skal postere fremtidige betalinger.

 

bloggen snarveier i kassakladden

Klikk for større bilde

 

Under Kassakladdoppsett kan du også lagre innstillinger for Posteringer. Hvis du for eksempel ønsker å legge inn en fast motkonto for kundebetaling (f.eks.: Konto 1920 – Bankinnskudd), kan dette gjøres her. Det kan du også gjøre for Leverandørbetaling og Finansbilag.

 

Klikk for større bilde

Klikk for større bilde

Hurtigtaster

Det finnes også flere forskjellige hurtigtaster som du kan bruke i kassakladden. Du kan for eksempel opprette en ny postering ved å bare trykke på «n» i programmet. For å redigere en postering, trykker du «e». Lær deg flere snarveier, så du kan jobbe mer effektivt i kassakladden med bare noen få museklikk.

Eller hva med å la ikonene veilede deg – hvis for eksempel et bilag ikke er i balanse når du oppretter posteringer i Kassakladden, vil et rødt ikon bli synlig på kommandolinjen din. Ikonet er kun synlig når posteringen ikke er i balanse, og den er nødt til å være i balanse for at du skal kunne bokføre den.

 

Bilag ikke i balanse

Klikk for større bilde

Hold datamusen over ikonet for å se hva problemet er, og gå deretter tilbake til posteringslinjen og korriger denne, eller bare trykk «e» på tastaturet.

Håper triksene kommer godt med neste gang du skal opprette posteringer i kassakladden.