Fellesferien nærmer seg med stormskritt. Uansett om du ser frem til sand mellom tærne, sjøluft i lungene, lange dager på sofaen eller turer i fjellet, er det deilig og nødvendig å ha litt ferie. Men se for deg dette: Du ligger på stranden, kjenner sanden mellom tærne, sjøluften i lungene, men klarer ikke å nyte øyeblikket fordi regnskapet ligger og surrer i bakhodet. Irriterende, eller hva?

Klar for ferie del 3

For å unngå en slik situasjon har jeg skrevet tre tips til hvordan du kan navigere mer effektivt i e-conomic. Disse tipsene kan hjelpe deg med å få unna det siste arbeidet litt raskere, slik at du dermed kan ta ferie med god samvittighet.

  • Slutt å lete med hurtiglinker. Denne godbiten er enkelt forklart en kobling til en snarvei. Hurtiglinker favoriserer de fanene og menyvalgene du bruker oftest, nøyaktig på samme måte som du gjør når du bokmerker nettsider. Under Alle innstillinger > Abonnement > Brukere finner du et «pil»-ikon som viser veien til dine muligheter med hurtiglinker. Klikk på ikonet og huk av for de fanene og menyvalgene du ønsker å opprette hurtiglink til. Deretter vil du finne de i menyen til venstre, og du trenger dermed aldri å lete deg grønn igjen.hurtiglink
  • Spar tid med listenavigering. Listen over hva du kan gjøre med listenavigering er lang. En funksjon er å enkelt søke etter hva du vil finne når du er inne på en hvilken som helst liste (vare-, kunde-, leverandørliste e.l.) i e-conomic. For å fjerne innholdet i søkefeltet og tilbakestille søket klikker du ganske så enkelt på «Esc»-knappen. I tillegg kan du navigere deg frem og tilbake mellom listesidene ved å bruke piltastene: Nedoverpilen går til neste side, oppoverpilen går til forrige side, venstrepilen går til den første siden, og høyrepilen går til den siste siden.
  • Søk deg frem med QuickSearch. Med denne funksjonen kan du klikke på punktum-tasten for å få tilgang til ulike handlinger og menyer. Skriv så inn det du ønsker å gjøre, finn din ønskede handling, og klikk enter. Skal du for eksempel opprette en ny faktura behøver du kun to tasteklikk når du står i «hjem»-fanen – punktum og enter. For hvem har egentlig bestemt at det skal ta lenger enn 30 sekunder å lage og sende en faktura? Sjekk ut vår videoguide, og se for deg selv hvor enkelt det er.

Jeg håper at disse tipsene kan hjelpe deg med å navigere mer effektivt i e-conomic, og dermed bli ferdig med de nødvendige regnskapsmessige gjøremål før du tar ferie. Trenger du flere tips?

Dette var det siste innlegget i «klar for ferie»-seksjonen av sommerserien vår. De neste ukene vil vi gi deg en rekke tips om hvordan du kan nyte ferien din uten å måtte bekymre deg for regnskapet, og hvordan e-conomic legger til rette for at du kan være mobil i ferien.