Uansett om du er nybegynner eller erfaren bruker i e-conomic, kan man alltid lære nye triks. I dag har jeg et tips til deg som ønsker å sjekke at kundene dine faktisk har mottatt fakturaene du har sendt ut fra systemet.

Se status på utgående fakturaer
Når du har opprettet din faktura i e-conomic kan du klikke på boksen som heter «bokfør og send faktura». Når du klikker på denne vil et nytt vindu åpne seg hvor du kan fylle inn e-postadresser til relevante mottakere, emne og den tekst som du vil legge ved i samme e-post som fakturaen.

Dersom du klikker på boksen «vis alle e-postalternativer», får du opp flere alternativer på hvordan du vil at e-posten med din vedlagte faktura skal se ut.

Skjermbilde 1, triks (2)
Hvis du haker av «inkluder som link», vil kunden din motta en e-post fra deg med en link til fakturaen. Når kunden klikker på lenken, registreres klikket automatisk i e-conomic slik at fakturaens status endres til «åpnet».

Skjermbilde 2, triks
For å kunne se statusen på dine fakturaer klikker du på kategorien «salg», deretter «sendt» som ligger under fanen «fakturering» i menyen til venstre, og til slutt «ok». Her kan du finne samtlige fakturaer, se deres status og mottakere. Ved å klikke på brev-ikonet til høyre i raden kan du også velge å sende fakturaen på nytt.

Skjermbilde 3, triks

Fremover kan du altså med sikkerhet vite at din kunde har mottatt og sett din faktura.

Har du et tips?
Visste du allerede om dette trikset? Ettersom at vi stadig oppdaterer og implementerer nye funksjoner i systemet, er jeg overbevist om at det finnes flere triks som du ennå ikke er klar over. Følg med her for å holde deg oppdatert.

Hvis du har funnet et tips som vi ikke har tatt opp tidligere, eller som du bare vil dele med andre e-conomic-brukere, så kommenter gjerne i kommentarfeltet. Sharing is caring.

Ha en fortsatt fin dag!