«Formuler dine mål skriftlig – det er da du blir klar over hva dine drømmer egentlig er»

Sist måned presenterte Eirik gründervirksomheten Epleslang her på bloggen, og du kunne lese om deres historie, forretningsidé og hvordan de bruker e-conomic til å drive suksessen. Denne måneden skal jeg presentere en litt annen type virksomhet der jeg nevner et stikkord til å starte med: ordet hest.

Ja, fordi den neste virksomheten er basert på en drøm om å kunne jobbe fulltid med hest. Og det er Bente Fremo som står bak denne drømmen. Hun har helt siden hun var liten vært interessert i hest og når hun gikk på videregående visste hun at det var det hun ville jobbe med, samtidig som hun hadde ønsker om å ta utdannelse på høyere nivå.

hestebente-1

Foto: Lånt med tillatelse fra Bente Godseier Fremo

 

Dermed ble løsningen å reise til England, for å studere hest og business management på Writtle College. Her lærte Bente alt om hvordan det er å drive forretning og blant annet om hvordan man lager en forretningsplan. Det var her drømmen ble formet på papir, og Bente laget en forretningsplan for sin idé.

Men det skulle mer til enn å bare starte for fullt med hest etter endt utdannelse. Med sin teoretiske ledelseserfaring fikk hun jobber i DnB, Vital forsikring og If – og jobbet fulltid i fem år. Fritiden gikk til hest og hestetrening, der hun også arrangerte kurs og trening av hest. – Travel dame med enorm viljestyrke og pågangsmot, spør du meg!

Høsten 2010 fant Bente gården som senere skulle bli hennes fulltidsjobb, Stavholt Gård. Denne høsten ble fulltidsjobbingen i If til kveldsjobbing, slik at hest og trening fikk fullt fokus på dagtid. For å få lån til gården, var det helt avgjørende å ha en annen jobb ved siden av. Først i 2012 ble hest i fokus på fulltid, det etter flere år med hardt arbeid og mye jobbing for å realisere pikedrømmen, som har fått navnet Hestebente.

 

Hva er Hestebente?
Hestebente er en virksomhet som driver med trening av hest, kursing av hesteeiere og utleie av stallplass. Bedriften ble startet opp i 2010, og har brukt e-conomic siden 2011.
«Vi har et fokus på blant annet problemhester, der vi får inn hester og samarbeider tett med eieren for å finne ut av problemene og løse dem. Her er det veldig viktig med et stort fokus på at eieren er med i prosessen, slik at løsningene blir langvarige, sier Bente».

– Og så bruker du jo e-conomic til den økonomiske delen:
«Ja, det er så lett med e-conomic, etter man har kommet ordentlig i gang går det av seg selv. Jeg har ikke råd til å tenke på regninger fra revisorer og det hele, så det er en veldig god løsning, forteller hun». Det er også nevnt på vår referanseside at Bente synes at e-conomic er logisk og enkelt å bruke, selv for dem som ikke liker regnskap og tall, og at hun sparer flere tusenlapper i året på å ta regnskapet selv.

Hva er ditt beste tips til de som går med en drøm og en gründer i magen?
«Sett mål, og da mener jeg, skriv dem ned. Formuler dem. Det er først da du blir helt klar over hva dine drømmer egentlig er, avslutter Bente engasjert».

Foto: Lånt med tillatelse fra Bente Godseier Fremo

Foto: Lånt med tillatelse fra Bente Godseier Fremo