Dette er et bevis på at utviklingsteamet i e-conomic ikke har tatt sommerferie: her regner det forbedringer som vi håper du synes er nyttige og kan få bruk for. Alle fire forbedringene er faktisk forslag fra kunder som har kommet via diskusjonsforumet og på bloggen. Her kommer en liten oppsummering over hva som har skjedd på produktfronten siden sist.

1. Velg «Dagens dato»

Hvis du er i gang med å opprette en ny postering eller en ny faktura, kan du raskt og enkelt velge å sette inn dagens dato i datofeltet kun ved å klikke på «Dagens dato». Dette er også nyttig hvis du allerede har tastet inn dato på posteringer eller fakturaer, og ønsker å oppdatere dem til dagens dato. Eller hvis du har navigert til en måned eller et annet år, langt fremover, og på en enkel måte ønsker å gå tilbake til dagens dato på 1-2-3.

Dagens dato 1
 
2. Automatisk nummer på varer

Når du oppretter en ny vare trenger du ikke å sjekke hva neste ledige nummer for en ny vare er, det kan e-conomic gjøre for deg. For at denne funksjonen skal fungere, skal du bare gå til: Salg > Varer > Andre alternativer > Vareoppsett > Huk av på «Automatisk nummerforslag».

Hvis du bruker interne varenummer og ikke importerer leverandøren sine produktnummer, vil dette hjelpe deg med å spare tid når du skal opprette varer. Denne funksjonen fungerer likt som den automatiske nummereringen av kunder og prosjekter, ved at programmet finner det høyeste ledige nummeret og deretter gir det til det neste vare.

Merk! Denne funksjonen fungerer kun optimalt dersom alle dine varenummer er numeriske. Det betyr at hvis du kaller dine varer f.eks. «A-1» eller «1-2», vil denne funksjonen ikke fungere.

Automatisk nummerforslag 2

 

3. 1 000 000 000 – Bedre oversikt over antall null’er

Hvis du er usikker på om du har tastet det riktige antall med null’er i dine posteringer, vil alle vindu med siffer i dele opp tallet for deg. På denne måten er det enklere for deg å sjekke om du har tastet inn det riktige beløpet. Dette er spesielt smart når man skal taste inn større summer med flere nuller.

 

4. Se «Totalt valgt beløp» når du utligner posteringer

Når du skal utligne kunde- og leverandørposteringer, kan du nå legge vekk kalkulatoren. Hvis du går til f.eks. Kunder > Åpne posteringer > Vis åpne poster, kan du følge med på summen ved «Totalt valgt beløp» mens du klikker nedover (huk av ruten). Dette hjelper deg med å ha god oversikt og for å være sikker på at du velger den riktige betalingen og fakturaen.

Vis åpne poster 4'

Klikk for større bilde

 

Jeg håper du kan bruke forbedringene når du jobber i e-conomic – og jeg kan allerede nå avsløre at flere nye forbedringer kommer på bloggen snart. Nyt sommeren og ha en god helg så lenge!