Sist ukes blogginnlegg var litt mer generelt om hvordan du kan holde oversikten i e-conomic. Forskjellige veiledninger til emner flere synes er utfordrende ble også nevnt. Denne uken tar jeg opp et emne som går igjen og er et av de mest stilte spørsmålene i support-teamet for tiden: regnskapsår.

I dette innlegget kan du lese mer om detaljene som skal på plass ved et nytt år, blant annet hvordan man oppretter et nytt regnskapsår og hvordan man avslutter et gammelt. Til deg som allerede har opprettet et nytt regnskapsår, gir jeg også tips til hvordan du kan få god orden på dine bilagsnumre i dine forskjellige kassakladder. Vil det ikke være fint å starte et nytt regnskapsår med orden på bilagene?

 

Slik oppretter du et nytt regnskapsår
Logg inn i e-conomic og klikk:
•  På den oransje knappen som viser et tannhjul
• «Alle innstillinger»
• «Regnskap»
• «Regnskapsår»

 

Regnskapsår

 

Ved å klikke på den blå knappen, oppretter du et nytt regnskapsår (markering nr. 1). Ved markering nr. 2 kan du avslutte et regnskap. Det vil da endre status til «Avsluttet». For å se de forskjellige periodene kan du klikke den lille kalenderen (markering 3).

Det gjør ingenting om du ikke er ferdig med regnskapet for 2014, det trenger du ikke å være for å fortsette med 2015, men du skal som nevnt opprette et nytt regnskapsår før du kan avslutte et gammelt.

 

Få god orden på bilagene
Det kan også være en god ide å lage en egen kassakladd for det nye året, som du kaller for eksempel 2015. Vi er fortsatt i Regnskapsfanen og nå skal du til den som heter Kassakladder.

For å endre bilagsnummer trykker du:
• «Opprett kassakladd»
• Kassakladdoppsett (se firkant på bilde nr. 1)
• Bilagsnummer (bilde nr. 2)

Kassakladder

Bilde 1: Kassakladden og kassakladdoppsett

 

endre bilagsnummer

 

Her kan du endre nummerserien til det startnummeret du ønsker. De fakturanumrene som du bruker når du fakturerer kundene dine kan du ikke endre på.

 

I e-copedia kan du også lese mer om:
Hvordan du oppretter et nytt regnskapsår 
Hvordan du avslutter et regnskapsår
Hvilken effekt det har å avslutte et regnskapsår

Sist uke nevnte jeg at innholdet i dette innlegget skulle om integrering med andre programmer og hvordan man legger inn inngående balanse. Siden spørsmålene den siste uken har handlet hovedsakelig om regnskapsår, har jeg heller prioritert å gå i dybden her. Ta gjerne kontakt med supporten dersom du har spørsmål.

Neste uke får du mulighet til å bli bedre kjent med de forskjellige supportmulighetene vi har!