Har du allerede forsøkt å skanne bilag i e-conomic? Da kan det hende at du er rimelig rutinert på hvordan det gjøres. Jeg vil allikevel anbefale deg å lese dette blogginnlegget, da det inneholder litt info om en ny måte å gjøre det på.

 

Dropbox er nå integrert med e-conomic

 

Visste du at du kan skanne bilag på fire forskjellige måter?

Du kan nemlig bruke en tradisjonell skanner som er tilkoblet PC ‘en, du kan ta bilde av bilaget med din telefon og sende det via e-mail til e-conomic, eller så kan du bruke e-conomic sin egen mobil app for iPhone, iPad og Androide-enheter.

Den fjerde metoden, via Dropbox-integrasjonen, vil jeg fortelle litt mer om i dette blogginnlegget.

[Edit 05.06.2013: Dropbox er ikke tilgjengelig lenger, men vi har utviklet en ny integrasjon som heter BoxApp]

 

Hørt om Dropbox?

Det kan godt hende du er kjent med Dropbox fra før, men jeg vil allikevel kort forklare hva Dropbox går ut på.

Dropbox er et filarkiv som viser seg på PC ’en din, i likhet med de andre filarkivene. Forskjellen er at Dropbox egentlig ligger på internett, noe som gjør det mulig å dele filarkivet med flere personer. Dvs. at endringer som en person gjør i Dropbox-dokument, vil bli synkronisert sånn at man kan åpne dokumentet og se endringene på hvilken som helst annen datamaskin.

 

Ansatte kan skanne bilagene selv med ny Dropbox integrasjon

Stanmiro har nå laget en Dropbox integrasjon med e-conomic. Integrasjonen fungerer på den måten at e-conomic blir som en bruker du deler mappen med, og alle filer du legger i den valgte Dropbox mappen blir synkronisert med e-conomic. Hensikten er altså at du kan legge alle skannede bilag i denne mappen, og så blir de automatisk overført til din e-conomic avtale, sånn at du kan bokføre dem.

 

Bilagene blir automatisk overført til e-conomic

 

Integrasjonen gjør det nemlig mulig at ansatte lett kan overføre bilag til e-conomic, ved at du deler Dropbox mappen med dem. Så slipper du å samle inn bilag fra hver enkelt ansatt, for så å skanne dem selv. Du sparer tid og arbeid!

Om du ikke allerede har Dropbox på PC ‘en din, må du først laste ned dette. Når du så har installert Dropbox på PC’en din, må du opprette en egen mappe til dine skannede bilag. Du kan nemlig velge å synkronisere kun denne mappen med e-conomic, og ikke hele Dropbox filarkivet ditt.

Dropbox har også en mobil app for iPhone og iPad, samt Android-enheter, sånn at du kan ta bilde av bilagene med din telefon, og så overføres de automatisk til e-conomic.

 

 

Skann bilag med app’en

 

Aktiver skanningmodulen

Om du ikke har skanning aktivert i din e-conomic avtale, må du gjøre dette før du begynner. Skanning modulen koster kun kr 55,- i måneden, og du kan da skanne inn ubegrenset antall bilag.

Hvordan du så behandler de skannede bilag i e-conomic kan du lese om i vår e-copedia.

Om du har noen spørsmål til selve Dropbox funksjonen ber vi deg kontakte Stanmiro, som står bak Dropbox integrasjonsapp’en. Alle andre spørsmål kan du som alltid stille til oss i e-conomic supporten. 🙂