Det kommer kanskje ikke som et sjokk, ryktene har florert på nettet over en lengre periode, og nå er ryktene bekreftet: Microsoft sier farvel til deres kjente, beryktede og omdiskuterte nettleser, Internet Explorer.

Internet Explorer har vært en av de mest populære nettlesere lenge, men gjennom årene  har nettleseren blitt utsatt for mange angrep på sikkerhetshull i kildekoden. Bare den siste måneden har flere nettaviser gått ut med at det er alvorlige sikkerhetsbrister i den siste oppdateringen til Internet Explorer. Det er lenge siden Google droppet støtten for Internet Explorer 7 og 8, og dermed er det kun de nyeste versjonene av Internet Explorer som fungerer optimalt.

 

computerworld logoer

 

 

Er det på tide å skifte din nettleser?

Gjennom årene har vi erfart at det er Google Chrome og Mozilla Firefox, som samarbeider best med e-conomic. Når denne meldingen fra Microsoft kommer i tillegg, er det kanskje en god ide å skifte nettleser til å jobbe med regnskapet i? De forskjellige nettleserne er gratis å laste ned til PC og Mac, så kan du prøve deg frem og velge den som passer best for deg.

Selv om ryktene om Internet Explorer ikke har vært positive de siste årene, hadde nettleseren i 2013 en markedsandel på 30 %, forbigått av Google Chrome som er en av de mest populære nettleserne med en markedsandel på 36 % (2013). Årsaken til den likevel relativt høye prosenten for Internet Explorer kan være fordi det er standard nettleseren som er installert på alle PCer med Windows, og ikke nødvendigvis fordi det er den beste nettleseren.

Det finnes hundrevis av nettlesere der ute, men blant de store er Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox, Chrome og norske Opera.

 

Ikke helt farvel til Internet Explorer

Microsoft har kommunisert ut at eldre versjoner fortsatt kan brukes etter 12. januar 2016 – men etter denne datoen vil nettleseren ikke lengre bli sikkerhetsoppdatert. Hvis du vil lese mer om oppdateringene, kan du lese på Microsoft sin side om supportlivssyklusen til Internet Explorer (dansk side). For ordens skyld nevner vi at det av sikkerhetsmessige årsaker anbefales å laste ned din nettleser til den nyeste versjonen.

Computerworld skriver at Microsoft jobber med utviklingen av en helt ny nettleser, med prosjektnavnet «Spartan», som kommer senere i år sammen med Windows 10. I følge Computerworld representerer den nye nettleseren et fullstendig brudd med Internet Explorer.

Nå blir det spennende å se hvordan denne nye nettlesersatsingen blir mottatt. Det er jo alltid interessant og spennende med noe nytt. – Hvilken nettleser foretrekker du?