Trenger du en opprydning i økonomien, eller ønsker du bare å få noen tips til hvordan du kan spare noen penger i hverdagen? Tenker du at du må se langt etter drømmeferien i år? Fortvil ikke, det er fortsatt ikke for sent å stramme inn økonomien.

Her har jeg satt opp noen ulike tiltak du kan iverksette for å få en litt fetere lommebok og komme litt nærmere drømmeferien.

vårrengjøring, blogg

  • Ta fordel av de lave rentene. Dersom du har dyre lån, kan du dra nytte av å øke avdragene på dem. Når du har betalt ned på lånet, og renta da etter hvert stiger, så vil det være lavere renteutgifter å betale til den høyere rentesatsen.
  • Refinansier lånet ditt. Hvis du eier en bolig som har steget i verdi, kan en ny verdivurdering av denne brukes til å slå i bordet hos banken din som argument for å få bedre rente på ditt nåværende lån. Her er det tusener å spare.
  • Overvåk forsikringene dine. Ved å sjekke om konkurrerende forsikringsselskaper har rimeligere priser enn ditt nåværende selskap, kan du spare mye penger. Enten kan du ta med prisforslaget til forsikringsselskapet ditt, og spørre om de kan matche det. Eller så bytter du bare.
  • Shop i banker. Aldri har det vært mer lønnsomt å bytte bank enn nå. På Finansportalen kan du sammenligne prisen på lånet ditt, forsikringene dine, eller renten på bankinnskuddene dine. Ved å være aktiv på denne fronten frigir det penger til sommerferien.
  • Opprett en bufferkonto. En uforutsett regning kan være nok til å ta knekken på hele økonomien. Ved å for eksempel ha et fast trekk til en bufferkonto i måneden, vil du ikke stå med lua i hånda når eksospotta eller vaskemaskinen ryker.

Tips oss
Har du såpass styr på økonomien at du allerede har gjennomført disse tiltakene? Og har du andre tips til hvordan man kan få en fetere lommebok til sommerferien? Så kommenter gjerne i kommentarfeltet!           Som sagt tidligere, sharing is caring.

Lykke til med vårrengjøringen!