Visma, som er en ledende leverandør av programvare og tjenester for økonomi og administrasjon i Norden, har kjøpt e-conomic av kapitalfondet HgCapital. Visma har vært tiltrukket av e-conomic sin ”entreprenørielle tilgang [som] har revolusjonert markedet for regnskapsprogrammer”, sier Øystein Moan, som er administrerende direktør for Visma-konsernet.

Han forteller ytterligere, ”Overtakelsen av e-conomic utgjør en viktig brikke i Visma sitt fokus på automatisering og effektivisering i regnskapsvirksomheter og SMB’er i Norge. Vi mener at å videreutvikle e-conomic, vil gi nye muligheter og skape verdi for eksisterende og nye kunder i Norge”.

Med salget til Visma planlegger e-conomic å kunne tilby en rekke spennende tilleggsprodukter i fremtiden, som f.eks. lønnsprogrammer, som Visma har i sin portefølje. Dette vil bety enda flere muligheter for deg som er e-conomic kunde.

 

Vi fortsetter som vi pleier

For deg som er kunde vil salget ikke bety noen endringer. e-conomic vil nemlig:

  • være en selvstendig enhet i Visma-konsernet
  • selge samme program (du skal ikke skifte noe)
  • utvikle programmet videre, slik at det støtter opp om din bedrift
  • bruke samme brand og logo
  • forbli et norsk produkt med fokus på de norske kundene
  • fortsette med å gi deg den beste kundeopplevelsen

 

Mogens Elsberg, administrerende direktør i e-conomic sier,” Med en felles visjon om å gjøre regnskaps- og bokføringsprosesser enkle for små og mellomstore bedrifter, ser jeg Visma som den perfekte partner til å løfte e-conomic til neste nivå”.

Om sin tid i e-conomic sier Mogens Elsberg at ”Det er et fantastisk sterkt team av medarbeidere som jeg har lært mye av, og som i Visma-regi vil fortsette med å skape imponerende resultater”.

 

Eilert Hanoa overtar direktørposten i e-conomic

Eilert Hanoa vil ta over som administrerende direktør for e-conomic til en permanent løsning er funnet, og vil beholde sine nåværende oppgaver som sjef for programvareenheten i Vismas SMB-divisjon, samtidig som Mogens Elsberg trekker seg tilbake etter et år på posten for å fremme det kommende skiftet for e-conomic.

Det har vært noen hektiske dager, men tradisjonen tro vil Eilert Hanoa bli presentert her på bloggen når han har funnet sitt skrivebord på hovedkontoret i København.

 

Kort om Visma

Visma er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester innenfor økonomi og administrasjon. Som leverandør tilbyr Visma sine kunder en unik mulighet til å velge og kombinere programvare og outsorcingtjenester. 340.000 nordeuropeiske kunder benytter seg i dag av Visma sine produkter og tjenester. Ytterligere 330.000 bruker Visma som hosting-partner. Konsernet har 6.400 ansatte og hadde i 2014 en omsetning på 7.1 mrd. norske kroner.